Zelftest aan 1 euro bij verhoogde tegemoetkoming

Het overlegcomité raadt aan om in te zetten op zelftesten. Mensen met een verhoogde tegemoetkoming kunnen de testen goedkoper aankopen bij de apotheek.

Een zelftest kun je alleen, thuis, uitvoeren. Je hoeft dus niet naar een zorgprofessional of een testcentrum te gaan. Je krijgt het resultaat na ongeveer 15 minuten.

Zelftesten bieden niet dezelfde zekerheid als de klassieke PCR-testen, maar ze zijn een hulpmiddel om te achterhalen of je heel besmettelijk bent (hoge virale lading). Als je symptomen hebt die op covid kunnen wijzen, kun je best een PCR-test laten doen. Via https://mijncoronatest.be/ kun je zelf een testcode aanmaken, of contacteer je huisarts.

De zelftesten worden niet terugbetaald door het ziekenfonds, behalve als je recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming. Is dat bij jou het geval? Dan hoef je maar 1 euro per test te betalen. Je kunt maximum 4 zelftesten per persoon per 14 dagen aankopen aan dit tarief.

Enkel goedgekeurde snelle antigeen zelftesten die je in de apotheek koopt, komen in aanmerking. De tussenkomst wordt rechtstreeks verrekend met je ziekenfonds.

Zelftest aan 1 euro bij verhoogde tegemoetkoming
COVID-19 vaccinatie
Terug naar boven