Wat we doen


Eerstelijnsgezondheidscentrum De Piramide is een interdisciplinair centrum voor alle inwoners van Menen.
Verschillende zorgverleners werken samen onder één dak. 

Je kunt bij ons terecht voor:

Huisartsgeneeskunde

huisartsen in opleiding versterken ons vaste team van huisartsen. Consultaties vinden plaats in een van beide locaties, in de Leopoldstraat of op de Grote Markt. Er kunnen ook thuisbezoeken plaatsvinden. Er zijn raadplegingen van maandag tot en met vrijdag. Tijdens de week is er ook ´s avonds en ´s nachts een huisarts van het centrum bereikbaar.

Er wordt alleen op afspraak gewerkt. Je kunt een afspraak maken op het nummer 056/51 50 90 of online via de roze knop bovenaan.


Verpleegkunde

Onze verpleeg- en zorgkundigen bieden zeven dagen per week kwaliteitsvolle zorg. We verzorgen je zowel in ons centrum als in je vertrouwde omgeving. Ieder van ons heeft zijn eigen specialisatie om jou de gepaste individuele zorg aan te bieden. Je kunt elke dag, ook in het weekend (behalve ’s nachts) , een beroep doen op ons door te bellen op ons rechtstreekse nummer 056/28 19 39.

 

 

Revalidatie en gezond bewegen

In ons Beweeg- en Revalidatiecentrum leer je je lichaam beter kennen. Onze kinesitherapeuten, BOV-coaches en ergotherapeut bekijken het volledige plaatje om je persoonlijke beweeg- en revalidatiedoelen te bereiken.
In onze volledig uitgeruste oefenzaal werken we in een aangename omgeving aan een actief herstel.
Genezen en bewegen worden zo echt teamwerk!

Ontdenk er hier alles over

 

Eerstelijnspsychologie

Ervaar je stress, somberheid, slaap je moeilijk of heb je andere psychische klachten? Dan kun je bij onze eerstelijnspsycholoog (ELP) terecht voor een ondersteuning van maximaal 10 sessies. De gesprekken zijn vertrouwelijk en als patiënt heb jij de volledige controle over je traject. Je leert versterken wat goed gaat en krijgt ondersteuning bij wat moeilijker gaat. Voor gespecialiseerde hulp kan de ELP doorverwijzen.

Er is een verwijzing van je huisarts nodig, die een eerste gesprek kan inplannen. Wacht niet te lang om bij psychische klachten hulp te zoeken. Hoe vroeger je hulp zoekt, hoe vlotter je herstel!

Diëtetiek

Heb je moeilijkheden om een gezond en evenwichtig voedingspatroon samen te stellen? Zoek je hulp rond voeding om medische redenen? Onze diëtiste begeleidt mensen naar een gezonde levensstijl.

Wens je een afspraak te maken bij de diëtist? Bespreek dat dan eerst met je huisarts. Het is alleen mogelijk om langs te komen op doorverwijzing.

 

 

 

Maatschappelijk werk